dimecres, 3 de març del 2010

Història: actes de Benedicions sobre una campana de l'Església de la Puríssima i les dues campanes del rellotge del castell


En el llibre de Bétera, anys 1880-1899, es troba com a anecdota del poble la data en què es va batejar una de les campanes de l'Església de la Puríssima Concepció i de les dues campanes horàries del castell.

El dia 28 de febrer de l'any 1882, amb gran solemnitat i alegria, ha estat batejada una nova campana per a l'Església de la Puríssima Concepció, en substitució d'una altra que es va trencar feia temps. La campana rep el nom de Maria de la Concepció, sent-ne padrins el Vescomte de Bétera i la senyora Rafaela Dasí.

El dia 1 d'octubre de l'any 1897, enmig de gran solemnitat, s'han beneït dues campanes, costant 1406 pessetes, a l'Asil del castell, coincidint la festa amb la inauguració del rellotge col·locat en la part alta de la torre grossa del castell.

El rellotge ha estat contruït per la casa Viuda de Felipe Beltran. Han estat presents a l'acte les autoritats, el clero i la Colònia Valenciana. Sent directora del rellotge la superiora de l'Asil, encarregada de donar-li corda i tenir-lo sempre a hora exacta, contracte realitzat el 2 de gener de l'any 1898. La monja cobrava 45 pessetes per aquest treball, pagades per l'alcalde.

De la campana Carmen Luis no tenim cap informació, només una xicoteta frase que diu: col·locació d'una campana a una espadanya, construïda damunt la torre esquerra de la porta, escrivint en la campana: CARMEN LUIS CURA D JOAQUIN BLASCO ALCALDE D LUIS YNGLES, PRESIDENTE D JOSE FUSTER, MANUEL QUILES AÑO 1888.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pròximament!

Catalogació i documentació de les campanes de Bétera.