dimarts, 24 de desembre del 2013

Resúm del Concert de campanes.

El passat Dissabte día 21 de Decembre, vam celebrar el 60 aniversari de la campana Crist Rei, el 70 aniversari del començament de les obres del campanar i el més important de tots, el V centenari de la campana Santa María.
La gran celebració va constar amb una mostra de tocs tradicionals de la nostra comarca i de poblacions com Alfondeguilla o Ontinyent.
El concert va començar a les 20:30h de la vesprada amb la presentació de les sis campanes que es troben actualment al campanar, possant-li fí sobre les 21:15h amb el volteig general de festa major incluint els efectes de pirotecnia.


Com be sabeu, la campana Santa María es una joia que els nostres avantpassats han pogut escoltar i esperem que els nostres decendents tambe la poguen escoltar. La campana va ser fossa a l´any 1513 junt amb la campana dels Albaets d´Olocau, per a realitzar els serveis conventuals de la Cartoixa de Porta-Celi, allí va cambiar de ubicació, ja que va estar 134 anys com a campana Major a la torre campanil de la Cartoixa, mes tard va passar a ser la campana de les hores, on va ser traslladada a una xicoteta espadanya, actualment inexsistent, en 1845 en la desmortizació va ser instalada al nostre campanar, varies voltes va cambiar de ubicació, ja que es trobaba a la sala vella de campanes a la finestra Nord, quan es va ampliar el campanar va ser instal.lada a la finestra Sud on actualment es troba la campana de San José, al comprar dita campana, va ser instal.lada a la finestra Nord, on actualment es troba el Santissim. en 1997 es va badar i va estar expossada a la capella del Santissim Crist durant 9 anys, fins que va viatjar fins Alemanya i allí va ser soldada e instal.lada a la sala alta de campanes, on actualment participa a tots els vols i es la que ens avissa quan hi ha esposició del Santissim.
Moltes Felicitats Santa María.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pròximament!

Catalogació i documentació de les campanes de Bétera.