dissabte, 15 d’agost del 2009

El repic del dia 15 d´Agost, pas a pas.


Avisos: repic de les campanes Santissim i Crist Rei, aquesta ultima donara el avís del repic.

La campana Santissim comença a repicar a un ritme lleujer no molt rapid, mes o menys un minut de duració.

Empinar la campana Crist Rei, una vegada empinada volteja i mentres es fan una serie de drangs a ritme de lent a molt rapid, el Campanil acompanyará a Crist Rei fent un mij vol. Campanil i Crist Rei paren, els drangs seguixen sonant.


Empinar la campana Crist de la Protecció, repic de la campana Maria mentres Crist de la Protecció volteja molt lenta, cada cinc voltes de la campana Crist de la Protecció dos batallades de la campana Crist Rei, para la Maria i Crist Rei, Crist de la Protecció seguéis voltejant de forma lenta.

El dialeg de campanes: Campanil repica mentres la campana Maria li contesta de forma alternada, Maria repica mentres Santissim contesta de forma alternada, Santíssim repica mentres Crist Rei li contesta de forma alternada, Crist Rei repica mentres Sant Josep li contesta de forma alternada, Sant Josep repica mentres Crist de la Protecció repica de forma alternada, “solo” de Crist de la Protecció.

Batallades alternades de la campana Sant Josep mentre que cada 15 batallades la campana Crist Rei donará una, i al fer set batallades de la campana Crist Rei, la campana Maria donará tres.

Campana Crist Rei comença a repicar per a donar pas a l´angelus festiu i despres callará i les tres batallades de Crist de la Protecció i donará pas al repic alternat de les campanes Crist Rei i Santissim, finalitzará amb tres batallades de la campana Santissim.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pròximament!

Catalogació i documentació de les campanes de Bétera.